Rob&Sita

 

 

 

Janice en ik waren op reis in Thailand toen ik haar mailtje kreeg. Ze vertelde dat ze mijn werk al lang volgde en dat ze, als ze ooit ten huwelijk gevraagd werd, ik degene zou zijn die haar huwelijk zou mogen fotograferen.

Ik denk dat ik bijna door het dak sprong toen ze zei dat ze ging trouwen in Canada met Rob, haar Canadian husband-to-be. Ik hield het hoofd koel. Aan de buitenkant. (ik daag je uit om dat overigens ook eens te proberen in de hittegolf die Thailand is.) Maar vanbinnen schreeuwde ik. Iets met ‘ja! ja! ja!’

Een paar weken later aten we croque monsigneurs aan onze keukentafel in België. Ze vertelde alles over dat huwelijk in Canada en Janice en ik luisterden met open mond.

Ik begrijp nog steeds niet vanwaar het kwam, maar daar was het: het was een bloedhete dag in juli en ik sprong samen met Janice op het vliegtuig. Mijn ticket zei dat ik naar Canada zou vliegen. Mijn hoofd vierde feestjes. En ik had nooit gedacht dat hun huwelijk zo geweldig en laid-back zou zijn.

Toen we de dag voor hun trouwdag aankwamen in Canada kregen we een gigantische welkom van de familie alsof we deel waren van hun tribe. Janice en ik negeerden onze jetlag en bleven glimlachen. We aten samen en wandelden nadien naar het meer waar iedereen genoot van de zonsondergang. De dag nadien startte hun trouwdag met een hike met de hele bende (note to self: nooit nog teenslippers dragen wanneer Canadezen zeggen dat ze ‘eventjes gaan wandelen’. Canada is niet de Ardennen.)

Toen de hike eindigde in een fantastisch zicht bovenop de berg kwam er een potluck uit de lucht gevallen: iedereen ritste plots rugzakken open, haalde zakken boven en keerde jaszakken binnenste buiten. In een mum van tijd was er overal eten en drank. En een uitzicht.

In de namiddag maakten Rob en Sita zich apart klaar voor hun ceremonie bij het meer op het domein van de ouders van Rob. Na de ceremonie waren er hapjes en hot dogs. En toen de avond viel kwam er een kampvuur in het midden van het bos met een geniaal grappige openingsdans, de lekkerste smores (SCORE!) en nadien nog wat zingen voor iedereen huiswaarts keerde.

We reden naar onze motel. Met een gigantische glimlach op ons gezicht, massa’s verhalen en nieuwe vrienden.





Jurk bruid: Asos / Kostuum bruidegom: Macson / Make-Up&haar bruid: bruid en mama / Juwelen bruid: Bijouterie Jamart and Sita's mom / Bloemen: geplukt van de 'Canadian wild' net voor de ceremonie / Locatie: privaat domein op Manitoulin Island /  Catering: voeding van locale boeren / Muziek kampvuur: Rob's dad / Video: Hermân / Grafische vormgeving: Sita Merten (bruid)

 

 
Previous
Previous

Thomas&Nele

Next
Next

Sofie, Pieter & Arnoud