VOWS RENEWAL

 

"I'll keep on choosing you for a lifetime to come"

 

Ik had ze gespot op het huwelijk van hun kleindochter dat ik mocht fotograferen. Hij was de ietwat uitbundige grappenmaker temidden van het volk. Zij was de stille genieter op een bankje. Ze zijn al een lifetime samen en toen we een styled shoot wilden organiseren voor het boek, bleven zij in mijn gedachten ronddolen. 

Een paar maanden later stonden ze voor een plezant publiek. Zoals ze zijn. Zij verlegen met een kleine glimlach en hij als fiere gieter naast haar. Ze droeg het mooiste kleed van Ayanne dat haar op het lijf geschreven was en ze stonden onder de meest prachtige bloemenboog die Annelies had gemaakt. 

Dit was onze afsluiter. Onze herfstceremonie. Ons doel om te tonen aan iedereen dat geloften echt vernieuwd mogen worden. Met twee, met vijf, of met twintig mensen. Met een ceremonieboekje vol kruiswoordraadsels om de ongeduldigen bezig te houden of gezamenlijke pictionary tijdens de ceremonie. Dat het kan in je achtertuin, met als favor zelfgemaakte granola en broodkorstjes voor in de soep na de ceremonie. En dat er niets mis is met een mikmak aan gezellige, warme dekentjes. Of een gezellige familiewandeling nadien, gepaard gaande met warme soep met balletjes en als afsluiter marshmellows die zacht geroosterd worden. 

We hebben onze beiden handjes gekust voor zoveel moois. Voor Britt die haar grootouders overtuigde om hun geloften te vernieuwen en zelf samen met haar man en ouders de namiddag deelden. Voor Janice die haar auto weer boordevol stylingmateriaal propte en de ganse dag in de kou hielp. Voor mijn ouders die hun zondagnamiddag spendeerden met het rijden naar de locatie om mee te lachen in het publiek. Voor de mama van Janice die haar soepkunsten bovenhaalde. Voor de papa's die zorgden voor een warm vuurtje na de ceremonie. Voor Liene, die niet enkel Paula maquilleerde, maar ook voor een keertje samen met haar kleine Sézane op beeld verscheen ondanks de koude.

Met ons gat in de boter gevallen. We know. 

Model: Paula & Roger / Kostuum Roger: Eigen kostuum / Kleed Paula: Ayanne / Make-Up: Vizien / Bloemen: Stek / Decoratie: DecoratieverhuurMinn & Tasja Van Rymenant / Muziek: Ellis Grace Wilson / Locatie: Venyous, Grazeland / Grafische vormgeving: Hermân